Over Denisius

3-b

 

Al op het Hilversums Conservatorium waar ik jazz-zang en -gitaar studeerde, maakte ik voor het eerst kennis met yoga en meditatie. En het boekje ‘Zen en de kunst van het boogschieten’… over concentratie: het naar binnengaan, en focus: je doel (muziekstuk) visualiseren en het eerst in jezelf ‘raken’… Een jazzmusicus is constant in het hier en nu, en luistert naar wat er zich aandient om daar muzikaal op te reageren. En ook tijdens de spellessen op de kleinkunstacademie leerde ik dat: reageren op dat wat er zich in het moment aandient; “To be or not to be.”
Na het Conservatorium en de Kleinkunstacademie stond ik ambitieus in alle theaters van Nederland met Carré als hoogtepunt, kwam ik op TV en won ik zelfs prijzen. Reagerend op alles wat in het moment langskwam…

Bij mij scheiding in het jaar 2000 stond ik op een kruispunt: naar binnen gaan en voor mijn 6-jarige dochter zorgen of toch nog proberen carrière maken.

Mijn pad was het vaderschap, met ernaast een minimaal rokende kachel, een gulden middenweg dacht ik.

Toch kwam ik mezelf na 4 jaar weer tegen in een ongezonde relatie. De liefdevolle verbinding met mijn dochter hield me overeind, maar ik moest blijkbaar eerst nog dieper vallen voordat ik een nieuwe koers inzette.

De doorbraak, het inzicht

Ik ging op zoek en al workshoppend las ik Eckhart Tolle, Byron Katie en Jeff Foster en ook Willem de Ridder en Jan Geurtz, maar de echt grote doorbraak kwam door de Happinez!
Ik zat in de trein waar een achtergelaten Happinez lag. Muzikant en meditatieleraar Tijn Touber schreef dat hij verlicht was. Het raakte mijn verlangen. Lichter door het leven. Verbonden met je hoogste staat van zijn. Kan een gewoon mens en musicus als hij, wijs en in balans zijn!?! Nieuwsgierig maakte ik bij een ‘stilteconcert’ in Tijn’s huiskamer opnieuw kennis met meditatie… gewoon samen luisteren … en samen stil zijn – met een glimlach op je gezicht. Tijn lééft een spiritueel leven, in het drukste deel van Amsterdam, altijd liefdevol, vriendelijk en open om je te ontmoeten; hij creëert de stilte om zich heen.
De boodschap kwam zo heerlijk binnen, dat ik 4 jaar lang stopte met zoeken naar de vrouw die mij heel zou maken en dagelijks 3x mediteerde. Ik leefde ‘als monnik in Hoofddorp’ waarbij ik mijn tuintje vol met vogels bewonderde en in duinen en parkjes ging wandelen – waarbij ik mezelf liefdevol ontmoette. En afstemde op mijn natuurlijke staat van zijn. Heerlijk alleen zijn! Samen met mijn prachtige docher natuurlijk! ‘I followed my bliss’
Ik, Dennis de voorheen druktemaker, was zowaar ontwaakt en bewust! Eindelijk zen ,’  )


“Zitten en niets doen, de aandacht van buiten naar binnen brengen; wat dient er zich aan?
Mag het er zijn? Adem in, adem uit, glimlach, ervaar de stilte, de heelheid, rust… dankbaar!”


De afgelopen 7 jaar ben ik naast mediteren, ook samen met Tijn gaan musiceren. Vanuit stilte verbinding maken = ‘inpluggen op de bron en het collectief bewustzijn’, mijn creativiteit delen met toegewijde luisteraars en samen een eenheidservaring beleven…

1-b

dsc01792

 

Dennis Kivit trad op in het theater en op televisie, als jazz- en popzanger en vertolker van het Nederlandse kleinkunstlied.

Hij won o.a. de Swing Award en de cultuurprijs van de Haarlemmermeer en kreeg een gouden dubbelCD voor ‘les Miserables’ waarmee hij ook in Carré stond. Hij zong bij a-capella groep Montezuma’s Revenge, waarmee hij in binnen- en buitenland optrad voor radio en televisie.

Afgelopen jaren gaf hij les aan diverse Nederlandse conservatoria en toerde hij met eigen theaterprogramma’s als “Zing The Beatles” en ‘Durf!’ door het land. Tegenwoordig is hij vooral bezig als singer/songwriter en met het geven van geleide meditatieconcerten. Zie ook de www.dezanger.nl

zen-met-den-website-groot-logo